۱۱ شهریور ۱۳۹۳، ۱۳:۲۲

نشست خبری کنسرت شهرام ناظری

انتقاد شوالیه آواز ایران از تعلل وزارت امور خارجه/ برای خودم متاسفم

انتقاد شوالیه آواز ایران از تعلل وزارت امور خارجه/ برای خودم متاسفم

نشست خبری کنسرت شهرام ناظری سه شنبه 11 شهریورماه در تالار امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد که طی آن ناظری با اشاره به لغو کنسرت خود که قرار بود به همراه نوازندگان خارجی اجرا شود اشاره کرد و تعلل وزارت امور خارجه را دلیل لغو این کنسرت دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، شهرام ناظری در ابتدای این نشست با ارایه گزارشی از فعالیت های یک ساله گذشته خود در عرصه موسیقی توضیح داد: سال گذشته تمامی فعالیت های من در اختیار کارهای خیریه بود چراکه من در این دوران احساس کردم باید تا جایی که لازم است کارها را به این سمت و سو هدایت کنم. حادثه مدرسه روستای شین آباد که قلب من را به درد آورد، بهانه ای شد که من کارهایی را در جهت امور خیریه انجام دهم.

وی افزود: برگزاری چند برنامه موسیقایی با حمایت از بیماران سرطانی و کلیوی به ویژه در مناطق غرب کشورمان و مناطق کردنشین از جمله برنامه هایی بودند که من در این مدت نسبت به برگزاری آنها اقدام کردم. من معتقدم این کارها برای هنرمند تنها فعالیت هایی است که می تواند برای کمک به مردم محروم و حادثه دیده انجام داد چرا که در باور من، هنرمند تنها این نیست که ساز خوب بزند و آواز خوب بخواند، بلکه این عملکرد انسانی و نوع تفکر هنرمند به زندگی است که می تواند راه واقعی در هنر را به او نشان دهد. شما می بینید که اگر هنرمندان این نگاه آسمانی را ادامه دهند ماندگار می‌شوند و به تبع آن اگر از این مدار عشق و انسانی خارج شوند، در انتها هنر خود را از دست می‌دهند.

من کار مهمی انجام نداده ام

شوالیه آواز ایران در ادامه این نشست خبری گفت: من کار مهمی انجام نداده ام و معتقدم که باید این راه را ادامه دهم چراکه این نوع فعالیت کمترین کاری است که باید انجام شود. گرچه در این مدت من توانستم جوایز زیادی را به خاطر این اقدامات کسب کنم، اما معتقدم نباید چنین رویکردهایی مهم باشد.

ناظری در توضیح برگزاری کنسرت خود بیان کرد: این برنامه قرار بود با محوریت حضور چندین نوازنده بین المللی و خوانندگی من و حافظ ناظری در تالار وزارت کشور برگزار شود. همچنان که پیرامون برگزاری این اجرا قراردادهای متعددی بسته شد و ما علاوه بر برنامه ریزی در داخل کشور و رایزنی با هنرمندان و نوازندگان خارجی، اقدامات متعددی را انجام دادیم. اما متاسفانه به دلیل این که همیشه موسیقی خیلی جدی گرفته نمی‌شود وزارت امور خارجه در کار صدور ویزا تعلل کرد و این برنامه لغو شد.

وزارت امور خارجه موسیقی را جدی نگرفت

وی یادآور شد: ما در پی لغو این کنسرت دچار خسارت های زیادی به لحاظ معنوی و مادی شدیم چراکه خارجی ها برای برگزاری کنسرت تهران برنامه شهریور ماه خود را خالی گذاشته بودند اما جدی نگرفتن موضوع توسط متولیان وزارت امور خارجه باعث لغو برنامه شد. چون ما مجبور بودیم متحمل خسارت بیشتری نشویم، خود من جور ماجرا را کشیدم و تصمیم گرفتم برای برطرف کردن بخشی از خسارت هایی که متحمل شدیم کنسرتی را در همین تاریخ برگزار کنم. اتفاقاً مهمترین دلیل برگزاری این نشست هم همین بود که به مردم بگوییم چرا کنسرت ما لغو شد و مشکلات زیادی را برای ما به وجود آورد. در این برهه ای که دولت می خواهد روابط خارجی خود را بهتر کند و خیلی هم از هنر و هنرمند حرف می زند، ما باز هم می بینیم موسیقی همچنان جدی نیست و نتیجه آن هم لغو کنسرت است.

این استاد آواز ایران با اشاره به بخش های مختلف کنسرت خود در تالار وزارت کشور بیان کرد: برنامه ای که اجرا می کنیم صرفاً اجرای قطعات نوستالژیک نیست، بلکه ما تصمیم داریم غیر از اجرای قطعات خاطره انگیز از قطعه های تازه ای نیز استفاده کنیم که یکی از این قطعه ها مربوط به اجرای قطعه «دوباره می سازمت وطن» از آثار زنده یاد سمین بهبهانی است. من آن را به صورت بداهه در مراسم تشییع پیکر این شاعر خواندم و دوستان به من پیشنهاد دادند که خیلی خوب است بتوانیم این اثر را مجدداً در کنسرت اجرا کنیم تا هم یادی از سیمین بهبهانی کرده باشیم و هم محمدرضا لطفی را فراموش نکنیم.

حافظ ناظری ساز بندی کنسرت من را نمی پسندد

ناظری درباره حضور حافظ ناظری برای برگزاری این کنسرت یادآور شد: حافظ ناظری در این کنسرت حضور نخواهد داشت چرا که او فقط می خواست با خارجی هایی که قرار بود در کنسرت اولیه حضور داشته باشند، برنامه اجرا کند. او این نوع سازبندی کنسرت را ترجیح نمی‌دهد و همواره دوست دارد پیرامون گونه تلفیق موسیقی شرق و غرب کار کند.

این خواننده موسیقی ایران با اشاره به انتقادهایی که اخیراً پیرامون آلبوم تازه حافظ ناظری توسط هوشنگ کامکار و پسرش مطرح شده، تصریح کرد: موسیقی همیشه زیر ضربه بوده است بنابراین بهتر است که در نهایت همه دعواها را کنار بگذاریم زیرا این اختلاف‌ها موجب از بین رفتن کامل موسیقی می‌شود. به همین خاطر من در این جریانی که پیش آمد تمام تلاش خود را کردم که دخالتی در بحث میان حافظ ناظری و هوشنگ کامکار نکنم چراکه ذهنیت او با من تفاوت هایی دارد. البته این نکته را هم بگویم که هوشنگ کامکار انتقادهایی نسبت به آلبوم حافظ داشت که به هیچ عنوان نمی خواهم مقابل این انتقادها قرار بگیرم چراکه انتقاد حق هنرمندان است اما به این نکته هم اعتقاد دارم که حافظ ناظری به عنوان یک هنرمند مستقل می توانست به این انتقادات جواب بدهد. به طور کلی تمام این انتقادها مربوط به حافظ می‌شود نه مربوط به من.

از  مافیای پنهان موسیقی ضربه های فراوانی را متحمل شدم

وی تصریح کرد: اگر قرار بود من در چنین فضاهایی دخالت کنم باید ظرف این 30 سال که ضربه های زیادی به من وارد شد دخالت های متعددی می کردم. من در این مدت چه از جانب صدا و سیما و چه از جانب مافیای پنهان موسیقی ضربه های فراوانی را متحمل شدم اما این راه را هم ادامه خواهم داد. گرچه در بسیاری از مواد به رسانه ها اعتراض کردم اما وقتی پای انتقاد هنرمند از یک اثر پیش می‌آید من معمولاً سکوت می کنم و ترجیح می دهم حرف نزنم وگرنه اگر بخواهیم حرفی بزنم یک سینه سخن دارم.

شوالیه آواز ایران در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر ارزیابی عملکرد مدیر دفتر موسیقی طی ماه های گذشته، توضیح داد: پیروز ارجمند مدیری تازه وارد در عرصه موسیقی است که به نظرم باید بیشتر از اینها به او زمان بدهیم که بخواهیم عملکرد او را مورد ارزیابی قرار دهیم. به نظر من فعلا برای قضاوت زود است و هنوز لازم است تا به او زمان بیشتری بدهیم.

ناظری با اشاره به فعالیت های آینده خود در عرصه موسیقی توضیح داد: تقریباً بیش از 5 سال است که غیر از انتشار آلبوم «امیرکبیر» که برگرفته از یکی از کنسرت های من بود، آلبوم اختصاصی منتشر نکرده ام که این فاجعه ای بسیار بزرگ برای من است. من در این مدت با مشکلاتی مواجه بودم که واقعاً اجازه تولید آثار موسیقایی را به من نمی داد که برخی از آنها نشات گرفته از مسایل بیرونی هنرمند، عملکرد رسانه ها، دلسردی ها و تنهایی هنرمند در برابر مشکلات است. اما با این وجود من هنوز از پا ننشسته ام و همیشه مشغول کارم. البته که برای خودم بسیار متاسفم که بعد از آلبوم «سفر عسرت» هنوز نتوانستم آلبوم دیگری را به بازار موسیقی وارد کنم کما اینکه من برای انتشار همین اثر هم با مشکلات بسیار زیادی مواجه شدم که یکی از آنها توقف 4 ساله اعطای مجوز بود.

خیلی ها به شاهنامه و کوروش سطحی نگاه می کنند

تلاش برای تولید آلبوم «شاهنامه کردی 2» با همکاری فرید الهامی، تولید آلبوم موسیقایی با اشعار نیما یوشیج و همکاری ارشک رضایی، تولید یک اثر موسیقایی بر اساس موسیقی نواحی خراسان و همکاری استاد خضری، تلاش برای تولید آلبوم «زاگرس» و تولید یک اثر موسیقایی برگرفته از موسیقی کردی کرمانشاهی از جمله فعالیت هایی بود که شهرام ناظری در این نشست به آن‌ها اشاره کرد و گفت: در کنار این پروژه ها مشغول کار روی پروژه کوروش کبیر هستم که امیدوارم بتوانم آن را به سرانجام برسانم چرا که متاسفانه نام کوروش برای برخی ناراحت کننده است که امیدوارم این ذهنیت در وجود این افراد حل شود. مشکلی که در شاهنامه وجود داشت و بعضی ها فکر می کردند که چون نام شاه بر روی این عنوان نهاده شده ممکن است اتفاقی بیافتد، در حالیکه این کتاب معنوی در بر گیرنده مفاهیم انسانی و بشری است که می تواند به شدت مورد استفاده قرار گیرد و من متاسفم که برخی ها اینقدر سطحی به ماجرا نگاه می کردند. اما وقتی دیدند که من شاهنامه را در بسیاری از کشورها اجرا کردم اتفاق خاصی نیفتاد.

ناظری در بخش پایانی صحبت های خود با اشاره به برگزار نشدن کارگاه های آواز خود گفت: این کارگاه ها به طور حتم برگزار خواهد شد اما به دلیل اینکه ما مشکل جا داریم هنوز نتوانستیم مکان مناسبی را برای این کارگاه ها در نظر بگیریم. اما حتماً قول می دهم که اگر نتوانم جای مناسبی را پیدا کنم با هزینه شخصی خودم کارها را انجام می دهم تا بتوانم سر قولم باشم.

کنسرت شهرام ناظری روزهای 17 و 18 شهریور ساعت 21 در تالار وزارت کشور برگزار می شود.

کد خبر 2362654

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha